what is an ssl

همه چیز درباره گواهینامه SSl

SSl چیست؟

اگر شما به آدرس URL سایتی مثل گوگل نگاه کنید می‌بینید که با HTTPS شروع شده است. S انتهای این پروتکل به معنای این است که اتصال بین دستگاه شما و سایت امن است. اتصالات امن معمولا با استفاده از گواهینامه SSL که مخفف Secure Socket Layer است ایجاد می‌شوند.

Ssl یک تکنولوژی امینتی است که از آن برای رمزگذاری اطلاعات بین دستگاه شما و سرور استفاده می‌شود. SSL تضمین می‌کند که اطلاعات شما در طول مسیر انتقال امن خواهد بود اما در مورد اینکه اطلاعات شما در مقصد هم امن باشد تضمینی وجود ندارد.

انواع ssl ها

گواهی نامه DV یا Domain Validation:

در این گواهی نامه، تنها نام دامنه شما توسط شرکت صادر کننده، تایید و احراز می‌شود. سازمان صادر کننده طی فرایندی مطمئن می‌شود که نام دامنه ای که برای آن درخواست صدور گواهی نامه دریافت کرده است، حتما در اختیار شخص درخواست دهنده قرار دارد.

گواهی نامه OV یا Organization Validation:

در این نوع گواهی نامه، علاوه بر تمامی موارد که در گواهی نامه DV ذکر شد، نام رسمی شرکت و یا سازمان شما هم تایید و احراز می‌شود. اگر نگرانی از این بابت وجود دارد که بازدید کننده، از حضور در وب سایت معتبر و صحیح اطمینان حاصل کند، این گواهی نامه بهترین انتخاب است.

گواهی نامه EV یا Extended Validation:

گواهی نامه EV، کامل‌ترین نوع از انواع گواهی نامه SSL است. در این گواهی نامه، علاوه بر تمام مزیت‌های دو گواهی نامه قبل، نام کامل و رسمی شرکت شما هم در کنار نامه دامنه در نوار آدرس مرورگر درج می‌شود.

گواهی نامه Wildcard:

از بین گواهی نامه‌های بررسی شده، دو گواهی نامه DV و OV امکان فنی دیگری با نام Wildcard نیز وجود دارد. با استفاده از این گواهی نامه میتوان علاوه بر دامنه اصلی، تمامی زیر دامنه های وب سایت را امن کرد. به طور مثال اگر دامنه اصلی mahnazmohammadi.irباشد میتوان علاوه بر این دامنه، زیر دامنه‌های Blog.mahnazmohammadi.ir و soppurt.mahnazmohammadi.ir را هم امن کرد.

تفاوت بین sslهای رایگان و پولی

یکی از تفاوت‌های بین ssl ‌های رایگان و پولی در مدت زمان فعال بودن آن است. مدت زمان فعال بودنssl های رایگان 90 روز است. که باید قبل از تاریخ منقضی شدن آن را تمدید کرد. این نوع ssl فقط قابل فعال سازی برای یک ساب دامین است.

Sslهای پولی مدت زمان فعال بودن آن به مدت 1 سال الی 2 سال است و در صورت خرید آن میتوان از نماد اعتماد 2 ستاره استفاده کرد که sslهای رایگان دارای این ویژگی نیستند. همچنین قابل فعال سازی بر روی بی نهایت ساب دامنه است.

از دیگر تفاوت‌های sslهای رایگان و پولی در این است که sslهای پولی سایت شما را به یک میزان مشخص گارانتی می‌کنند تا در صورت برزو مشکل امنیتی از طرف ssl صادر شده، بتوان خسارت دریافت کرد. که این قضیه در مورد sslهای رایگان صدق نمی‌کند. ( این مورد درباره ایران به دلیل تحریم‌ها صدق نمی‌کند.)

Sslهای پولی دارای پشتیبانی قوی نسبت به رایگان هستند و در صورت بروز مشکل تا جایی که مشکل برطرف شود یاری می‌کنند که این در مورد رایگان صدق نمی‌کند.

گاهی مواقع ممکن است که ssl رایگان فعال شود ولی قفل سبز رنگ کنار آن نماش داده نشود، در واقع هیچ تضمینی جهت فعال سازی ssl رایگان وجود ندارد.

ممکن است ssl رایگان بر روی همه مرورگرها نمایش داده نشود و مشکل داشته باشد اما sslهای پولی با 99 درصد مرورگرها سازگاری دارد.
همچنین این امکان وجود دارد که ربات‌های تلگرام با sslهای رایگان مشکل داشته و سایت را معتبر ندانند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *